Herstelgericht werken

Sander (33) heeft in de afgelopen jaren veel hulpverleners gehad die allemaal bezig waren met zijn problemen en vanuit hun perspectief hier oplossingen voor probeerden aan te dragen. Dit leverde vaak een teleurstelling op waarbij Sander zijn zelfvertrouwen en zelfbeeld weer een deuk kregen. Ze weten het allemaal beter en hebben het zelf allemaal zo goed voor elkaar.

Bij herstelgericht werken ligt de focus op het verbeteren van de kwaliteit van leven van de cliënt. Door de aandacht te verleggen van de problemen naar wat er nog wel mogelijk is, ontstaat er een andere dynamiek in het proces om toe te werken naar een wenselijke situatie. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van de krachten van de cliënt, maar ook van de omgeving. In de training wordt aandacht besteed aan de basisattitude van de professional en krijg je handvatten aangereikt om de zorg op een persoonlijke en professionele manier vorm te geven. Door een evenwaardige wijze van contact maken ontstaat er een responsieve zorg waarbij de cliënt echt kan groeien.

Voor wie?

Voor hulpverleners die cliënten ondersteunen in hun herstel en meer willen weten over het aansluiten bij de cliënt in zijn/haar herstelproces.

Doel

Onze trainingen zijn maatwerktrainingen. Om je een idee te geven van welke onderwerpen aan bod kunnen komen, geven we hier een voorbeeld van een ééndaagse training:

Voorbeeldtraining

Aan het einde van de training kun je:

  • Bepalen hoe je het beste kunt aansluiten bij (het herstelproces) van de cliënt
  • Samen met de cliënt inzicht krijgen in de talenten en krachten van de cliënt en zijn/haar omgeving
  • De wens van de cliënt omzetten in doelen
  • Werken vanuit de presentiebenadering
  • Krachten herkennen, in kaart brengen en benutten.

 

Leren door doen

In al onze trainingen is een gezonde balans tussen denken en doen. Voor het doen kunnen wij een trainingsacteur inzetten. Daarnaast kunnen we op dit thema werken met ervaringsdeskundigen.

Online trainen?

Deze training geven wij zowel fysiek als online. Aan u de keuze.