Training Psychiatrie en verslaving

“Johan wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Als je het hem vraagt, kan hij niet bij de GGZ aankloppen, omdat hij eerst aan zijn verslaving zou moeten werken. Komt hij vervolgens in de verslavingskliniek dan wordt hij voor zijn psychische klachten eerst naar de GGZ verwezen. Johan weet het allemaal niet meer en trekt nog maar een fles bier open.. Zijn familie zit met de handen in het haar.”. Johan is hier exemplarisch voor de problematiek van veel clienten. Comorbiditeit, ofwel het tegelijkertijd voorkomen van meerdere aandoeningen of problemen, vereist een specifieke aanpak. De training Dubbele Diagnose neemt je mee in deze wereld. De training geeft je handvatten om met deze problematiek aan de slag te gaan.

Voor wie?

Deze training is voor mensen die in hun werk in aanraking komen met clienten die mogelijk een dubbele diagnose hebben. De training wordt op verschillende niveaus aangeboden en wordt op maat gemaakt voor de doelgroep waaraan deze gegeven wordt. Een groep woonbegeleiders heeft waarschijnlijk andere vragen dan een groep behandelaren. Wij vinden dan ook dat de training daar op aangepast moet worden.

Doel

Onze trainingen zijn maatwerktrainingen. Om je een idee te geven van welke onderwerpen aan bod kunnen komen, geven we hier een voorbeeld van een ééndaagse training:

Voorbeeldtraining

Aan het einde van deze training kun je:

  • Aangeven wat een dubbele diagnose inhoudt
  • Diverse drugs en hun werking onderscheiden
  • Veelvoorkomende psychiatrische stoornissen onderscheiden
  • De wisselwerking tussen drugsgebruik, medicatie en een psychiatrische stoornis aangeven
  • De consequenties voor de begeleiding van deze clienten aangeven in de verschillende fases van een mogelijke behandeling
  • De verschillende stadia van verandering koppelen aan je begeleiding
  • Motiverende gespreksvoering toepassen volgens SDT

Leren door doen

In al onze trainingen is een gezonde balans tussen denken en doen. Voor het doen zetten wij een trainingsacteur in.

Online trainen?

Deze training geven wij zowel fysiek als online. Aan u de keuze.


Meer informatie of offerte