Training Bedrijfsopvangteam

Els werkt in de ouderenzorg als verzorgende. Ze zit er verslagen bij. Ze heeft net iets meegemaakt wat erg heftig is. Bij een van haar clienten is zojuist de dood vastgesteld, nadat zij is uitgegleden in de badkamer en op haar hoofd terecht is gekomen. Els was als eerste ter plaatse en ontdekte de val toevallig tijdens haar ronde. Els heeft in het verpleegtehuis waar ze werkt vaker te maken met de dood, maar dit grijpt haar enorm aan. Ze staart wat voor zich uit en schudt met haar hoofd. Wat Els meemaakt is extreem en heeft impact op haar als persoon. Wat zeg je op zo’n moment tegen haar? Wat moet er op dat moment geregeld worden voor Els en haar collega’s ter plaatse? En hoe gaan we Els door de komende tijd heen helpen als organisatie? Hierin speelt het bedrijfsopvangteam (BOT team) een belangrijke rol. Deze training neemt je mee in de organisatie, vaardigheden en attitude die nodig zijn op zo’n moment.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor leden van een (te vormen) bedrijfsopvangteam (BOT team) in alle denkbare sectoren. Deze training wordt gegeven op HBO niveau.

Doel

Onze trainingen zijn maatwerktrainingen. Om je een idee te geven van welke onderwerpen aan bod kunnen komen, geven we hier een voorbeeld van een ééndaagse training:

Voorbeeldtraining

Aan het einde van deze training kun je:

  • Aangeven wat de plaats is van een BOT team in de organisatie
  • Begrijpen hoe verwerking van een heftige gebeurtenis werkt
  • Emoties leren herkennen die bij een heftige gebeurtenis passen
  • Gesprekstechnieken toepassen binnen de context van de opvang
  • Een gesprekscyclus opzetten
  • Weten wanneer en naar wie je door kunt verwijzen middels je sociale kaart

Leren door doen

In al onze trainingen is een gezonde balans tussen denken en doen. Voor het doen zetten wij een trainingsacteur in.

Online trainen?

Deze training geven wij zowel fysiek als online. Aan u de keuze.


Meer informatie of offerte