Visie en werkwijze

Wie zijn wij?

Safety First Training houdt zich bezig met training en coaching voor professionals op het gebied van veiligheid. Hierin hanteren wij een humane mensvisie. Iedereen verdient een agressie vrije werkplek en wij helpen organisaties om dit op de werkvloer zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen.

 

Hoe doen wij dat?

Door goed te kijken naar het karakter van de organisatie en de werkplek. Onze training moet natuurlijk wel aansluiten op het gevoerde beleid en op de praktijk van alledag. Wij doorlopen dan ook de volgende stappen met u:

 

Stap 1: relevant beleid

We gaan met elkaar kijken wat het huidige beleid is. Alle relevante protocollen worden bestudeerd om zo goed mogelijk aan te sluiten op de visie en werkwijze van het bedrijf. Indien gewenst kunnen we u ondersteunen om uw protocol een update te geven.

 

Stap 2: intake

Vervolgens is het belangrijk om beleid af te zetten tegen wat daadwerkelijk op de werkvloer gebeurt. Daarom bekijken we de werkplek en bevragen u en uw personeel over wat zij ervaren en nodig denken te hebben aan vaardigheden. Dit doen we middels een intake, observatie of telefonische intake.

 

Stap 3: maatwerk

We stellen in goed overleg en gebaseerd op uw wensen een praktijkgerichte training voor u samen die we geven.

 

Stap 4: borging

We evalueren het traject en kijken op basis van de gegevens wat er in het vervolg nodig is. Dit doen we middels een adviesgesprek. Borging speelt hierin een grote rol.

 

Wat maakt ons uniek?

Onze trainingen zijn gebaseerd op wetenschap. Wij maken daarbij onder andere gebruik van de vakgebieden criminologie, (toegepaste) psychologie en neurowetenschappen. Als kenniscentrum publiceren we ook regelmatig.

Al onze docenten hebben praktijkervaring in diverse werkvelden op het gebied van veiligheid. Daarnaast zijn ze erkend Register Docent Gevaarsbeheersing. Dit betekent dat zij gediplomeerd zijn en de verplichting hebben zich jaarlijks bij te scholen. Het is belangrijk als er een klik is met de trainer. Vandaar dat we de beste match proberen te maken tussen organisatie en trainer.

Wij geloven niet in het aanleren van trucjes, dat doen we dan dus ook niet. Bij ons draait het om strategieën die bij jou passen. En juist daarom beklijft de stof ook langer.

De veiligheid van onze cursisten is een groot goed. Er vindt altijd voorafgaand aan de training een goede afstemming plaats op gevoeligheden.