Winkeldiefstalpreventie training

Welke branche heeft tegenwoordig niet met winkeldiefstal te maken? Iedereen kan getroffen worden, maar vooral supermarkten, winkels in persoonlijke verzorging en kledingzaken lijken de gebeten hond. Ook blijkt dat hoe groter de vestiging is, hoe vaker er diefstal geconstateerd wordt. Vier procent van deze vestigingen wordt zelfs meer dan 100 keer getroffen op jaarbasis. Jaarlijks zijn zo’n drie miljoen diefstallen een feit. Wij hebben daarom een training ontwikkeld om de winkeldief beter te herkennen, de dief voor te zijn en eventueel aan te houden. Dit alles binnen het wettelijk kader. Deze training is anders dan andere trainingen, door het feit dat het complete proces van winkeldiefstal onder de loep wordt genomen. Wij leren niet alleen een “truc” aan, maar maken uw personeel bewust van hun opstelling in de winkel en de inrichting daarvan.

Doel

Onze trainingen zijn maatwerktrainingen. Om je een idee te geven van welke onderwerpen aan bod kunnen komen, geven we hier een voorbeeld van een training:

Voorbeeldtraining

Aan het einde van deze training kun je:

  • Begrijpen hoe een winkeldief kijkt naar jouw winkel
  • Een potentiele dief aanspreken op correcte wijze
  • Ombuigstrategieën inzetten om een dief toch te laten afrekenen
  • Aangeven wat winkeldiefstal betekent voor de inrichting en product opstelling

 

Voor wie?

Winkeliers.

Leren door doen

In al onze trainingen is een gezonde balans tussen denken en doen. Voor het doen zetten wij een trainingsacteur in.

Mystery “dief”

Wil je voorafgaand aan de training bezocht worden door onze mystery “dief”? Wij sturen in overleg met de leidinggevende een professional jullie kant op om te testen hoe goed jullie al zijn in het herkennen van winkeldiefstal. Uiteraard worden alle gestolen spullen netjes terug gegeven na het bezoek en kan onze “dief” zich legitimeren.

Online trainen?

Deze training geven wij zowel fysiek als online. Aan u de keuze.